Groen balkon

Een balkon kan ook een mooie groene plek zijn! Natuurlijk hangen de mogelijkheden af van het formaat van je balkon en de zijde waar je balkon naartoe is gericht. Het kan al heel snel heel warm zijn, of juist heel winderig of koel. Daarop zul je de keuze voor beplanting moeten aanpassen.
Tuinieren op je balkon kan in bakken, potten, langs draden en rekken.

Op bijna ieder balkon is ook wel een plekje voor een (kleine) wormencompostbak. Zo kun je je gft afval eenvoudig composteren en tegelijkertijd je planten bijmesten vanaf je eigen balkon.

Doordat alle planten in bakken of potten staan, moet je extra aandacht schenken aan het goed houden van de grond. Gaten in de potten om overtollig water af te voeren zijn essentieel. Tegelijkertijd is water geven in droge periodes essentieel. Korrels of kokos in de potten kunnen erbij helpen vocht vast te houden.

Impact

Een groen balkon is niet alleen heel prettig om in te verblijven, maar levert natuurlijk ook zijn bijdrage aan de biodiversiteit, wanneer je zorgt voor inheemse planten die voedsel of schuilgelegenheid bieden en voedsel leveren aan vogels en insecten.

Kom in actie

Wil je echt werken maken van je balkontuin? Zorg dan dat je de draagkracht van je balkon goed in beeld hebt.

Kijk ook eens bij:

Kostenindicatie

Meer informatie

Op huisjeboompjebeter vind je een infoblad over groene balkons.  Op de website Diana’s mooie moestuin vind je inspiratie en tips over tuinieren in potten.