Onverharde tuin

Je tuin grotendeels ontdoen van stenen heeft vele voordelen. Het is er koeler, regenwater kan wegstromen in de grond en er is plek voor bloemen en planten die bijdragen aan de biodiversiteit. Onverhard betekent niet altijd groen. Een terras kan ook op houtsnippers of halfverharding als grind of schelpen.

Blijft je tuin heel nat? Denk dan als natuurlijke optie aan een wadi. Of juist aan het plaatsen van waterinfiltratiekratten. De gemeente subsidieert deze, evenals kosten voor ontstening, planten van bomen en meer.

Impact

Een onverharde tuin draagt bij aan verkoeling en opname van water. Een groene onverharde draagt bij aan de biodiversiteit, neem CO2 op en zorgt voor een koeler en gezonder leefklimaat.

Kom in actie

Door klimaatverandering valt er vaker meer water in een korte periode. Om het riool te ontzien draagt een onverharde tuin bij aan droge kelders en het tegengaan van ondergelopen straten in de stedelijke omgeving. als je in een appartementencomplex woont, en je ziet mogelijkheden om te ontstenen rondom je appartementencomplex, neem dan contact op met de grondeigenaar om te zien wat er mogelijk is. 

Kijk ook eens bij:

Besparing/korting

Kostenindicatie

Meer informatie

Op de website van Stichting Steenbreek kun je veel informatie vinden om je tuin te ontstenen en in te richten.