Zomerverblijven kleine bolle of platte kasten

Deze vleermuiskasten worden vooral als zomerverblijf gebruikt. Bolle kasten zijn geschikt voor vleermuizen die graag in holle bomen verblijven. Platten kasten zijn geschikt voor vleermuizen die graag in spleetvormige ruimten verblijven. Deze kasten kunnen in alle richtingen gehangen worden, op minimaal 4 meter hoogte en met veel vliegruimte rond de kast. Ze kunnen aan bomen of gebouwen bevestigd worden.

Impact

Met steeds minder verblijfplaatsen voor vleermuizen zijn vleermuiskasten erg belangrijk. Deze kasten worden veel gebruikt om tijdelijk om een bestaande verblijfplaats op korte termijn te vervangen. Er kunnen gerust meerdere van deze kasten in de buurt worden opgehangen.
Met kleine vleermuiskasten kunnen veel vleermuizen geholpen worden.
Vleermuizen zijn erg belangrijk in het in balans houden van grote hoeveelheden insecten.  Gezonde vleermuispopulaties kunnen insectenplagen onder controle houden.

Kom in actie

Vleermuiskasten zijn in vele soorten en maten te koop. Hang deze op in je leefomgeving. Hoe meer variatie in soort en plek hoe meer kans dat je veel vleermuizen bedient.

Kijk ook eens bij:

Besparing/korting

Kostenindicatie

Meer informatie

  • Op vleermuiskasten.nl is specifieke informatie te vinden over bolle en platte
  • Veel tips van de zoogdiervereniging.